Follow Us @soratemplates

joi, 14 octombrie 2021

Încălțăminte pe toc – ce să alegi?


 

Când să cumperi încălțăminte?

Când cumperi o pereche nouă de încălțăminte, nu trebuie să te lași dusă de val și să iei decizii pripite. Încălțămintea este unul dintre lucrurile pe care ar trebui să le cumpărăm în magazinele staționare sau online, cu posibilitatea de returnare. Momentul zilei este, de asemenea, important. Seara, piciorul se mărește ușor și atunci ar trebui să facem cumpărături. O pereche cumpărată dimineața se poate dovedi incomodă dacă o purtăm după-amiaza.

Caracteristici principale ale încălțămintei

Indiferent de tipul de pantofi pe care îl alegi, merită să acorzi atenție caracteristicilor universale pe care ar trebui să le aibă fiecare încălțăminte confortabilă. În primul rând, ar trebui să fie ușoară și să respire. Exemplarele grele vor fi foarte obositoare în timpul utilizării îndelungate.

Localizația tocului

Un punct foarte important este locul în care tocul este atașat la pantof. Ar trebui să fie mai mult sau mai puțin la mijlocul pantofului, nu la sfârșit. Cea mai stabilă încălțăminte este cea pe un toc gros. În timpul utilizării zilnice, este mai bine să renunți la tocurile foarte înalte și să optezi pentru cele de până la 8 cm.

Branțurile încălțăminte

Unele cizme cu toc pot avea uneori un centru alunecos sau caracteristici care vor provoca disconfort la utilizarea prelungită. Soluția la această problemă sunt branțuri speciale care pot fi cumpărate separat și introduse în interior. Pe piață poți găsi branțuri din gel sau piele. Sunt foarte moi și stabilizează piciorul. O soluție foarte utilă sunt și protectoarele de călcâi. Acestea sunt lipite de spatele pantofului pentru a proteja piciorul. Datorită lor, vom evita abraziunile dureroase.

Tipuri de încălțăminte pe toc

Există multe tipuri de încălțăminte cu toc înalt pe piață, cele mai populare tipuri vor fi prezentate pe scurt mai jos, cu o scurtă descriere. Cel mai înalt tip de pantofi disponibili sunt stiletto. Să înveți să mergi în ele este foarte dificil. Merită să exersezi acasă câteva zile înainte de a ieși. Acestea fac o impresie uimitoare, dar pot fi inconfortabile în timpul orelor lungi de utilizare dacă nu ești obișnuită cu astfel de încălțăminte.

Un alt tip este așa-numitele kitten heels. Aceasta sunt soluția perfectă pentru doamnele care nu se simt confortabil pe tocuri înalte și instabile. Au un toc îngust, dar mic. Drept urmare, asigură o înălțime minimă și un confort ridicat.

O alternativă elegantă și confortabilă este încălțămintea tip block heels. După cum sugerează și numele, funcția tocului este preluată de o bucată mare de material stabil. Este fabricat într-un mod solid și, prin urmare, distribuie perfect greutatea corporală. Distribuția diferită a greutății duce la o presiune mai mică pe partea din față a piciorului, ceea ce se traduce printr-un confort sporit. Stiletto clasici din engleză se numesc pumps. Ele au de la 3 până la 8 centimetri înălțime și sunt foarte versatili. Sunt recomandate tuturor femeilor care doresc să-și înceapă aventura cu tocurile înalte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu