Follow Us @soratemplates

vineri, 9 martie 2018

Cum alegem un cadou pentru un copil mic, un ghid rapid

Alegerea unui cadou poate fi destul de dificila chiar si atunci cand trebuie sa o facem pentru un adult pe care-l cunoastem bine, dar devine de-a dreptul imposibila atunci cand n-avem idee ce este potrivit pentru un copil mic. In cele ce urmeaza voi sugera cateva criterii dupa care va puteti lua atunci cand cautati un cadou pentru un copil mic, in special pentru cei care au mai putin de 3 ani.

In primul rand, un element care v-ar putea face viata mai usoara ar fi pur si simplu sa intrebati parintele ce i-ar place copilului. Unii sunt innebuniti dupa seturi LEGO, altii prefera carticele cu povesti scurte, masinute, papusi si altele de genul. Din moment ce surpriza o faceti copilului, puteti colabora impreuna cu parintii sai la alegerea cadoului.

In al doilea rand, va sugerez sa va uitati la varsta bebelusului. Majoritatea produselor pentru copii vor avea pe ambalaj instructiuni in ce priveste varsta potrivita pentru folosirea lor. De exemplu, pentru un bebelus de 9 luni puteti lua o jucarie pe care scrie 6M+ (6 sau mai multe luni), dar pentru cele cu 12m+ va trebui sa astepte inca 3 luni pana o va putea folosi. Nu are rost sa ii luati un telescop sau o jucarie educativa, daca este inca la ani distanta de momentul in care o poate folosi.

Cadouri pentru maxim 1 an

L a aceasta varsta, bebelusii abia invata sa isi coordoneze mainile, le ies dintisorii si incep sa se tarasca prin casa. Alegeti jucarii viu colorate, cu sunete si zornaitoare incluse eventual, care sa le atraga atentia si sa ii provoace sa le ia in mana.

De la 1 la 2 ani

Aveti multe mai multe optiuni la acest nivel, iar preferintele copiilor incep sa se diversifice. Aveti carti din carton ce nu pot fi rupte, cu imagini viu colorate ce le arata diverse animale sau obiecte, dar mai sunt si premergatoare, masute interactive si altele.

Cadourile De la 2 la 3 ani

Copilul incepe sa se miste mai usor, sa alerge si jucariile ce le poate folosi devin si ele mai interesante. Puteti alege un kit pentru colorat sau desenat, plastilina speciala ce poate fi chiar si mancata, dar merge si ceva ce poate fi folosit in aer liber daca luati cadoul in perioada calda.

De la 3 ani in sus

Pe masura ce copilul creste, este tot mai important sa stiti care ii sunt preferintele si ce ii place sa faca. Deja poate folosi lego-uri mai complexe, poate construi puzzle-uri din ce in ce mai complicate, dar si cartile de povesti pot deveni mai complexe un pic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu