Follow Us @soratemplates

joi, 10 iunie 2021

Ce vinuri poti combina cu pizza

Pizza este una dintre mancarurile preferate ale multora, insa putini se gandesc ca aceasta se poate asocia cu vinul. Totusi, cele doua pot face o echipa foarte buna atat timp cat sunt alese asa cum se cuvine. Vinul se alege in functie de topping-urile preferate pentru pizza intrucat uneori un vin alb poate fi partenerul ideal, pe cand in alte cazuri vinurile rosii sau rosé completeaza perfect combinatia.

In general, vinurile rosii corpolente sunt numai bune alaturi de pizza cu branzeturi, salam picant sau prosciutto, pe cand vinurile albe sunt ideale alaturi de pizza usoare precum Margherita. Totusi, fiecare sortiment de pizza are aromele sale unice, astfel ca poate avea nevoie si de un vin adecvat. Branzeturile nu au cum sa lipseasca de pe pizza, fie ca vorbim de mozzarella sau parmezan, insa acestea nu se potrivesc chiar cu orice vin, fiind ideal unul usor acid precum Busuioaca din gama Budureasca Premium. Gustul bine structurat al acestui vin din Busuioaca este ideal alaturi de o pizza cu branza. Vinul este foarte versatil, astfel ca straluceste si alaturi de o pizza Margherita, renumita pentru simplitatea sa. Calitatile Busuioacai poate scoate in evidenta tot ce are mai bun de oferit o pizza Margherita.

Cei care prefera pizza cu prosciutto se pot orienta catre un vin obtinut din struguri Shiraz. O asemenea pizza fiind corpolenta, are nevoie si de un vin pe masura pentru a fi pusa in valoare, iar Shiraz din gama Origini este un candidat foarte bun in acest sens. De culoare rubiniu inchis, cu arome picante si note amarui de cirese negre, acest vin corpolent se remarca prin gustul sau intens de prune brumarii si fructe de padure. In completarea lor vin notele de piper negru, iar taninurile ferme, dar catifelate, fac ca acest vin elegant sa fie unul versatil, astfel incat sa poata fi servit alaturi de o multime de preparate, inclusiv de pizza.


Pizza hawaiiana poate ca este controversata, fiind inedita pentru combinatia intre ananas si sunca, insa in completarea acestora poate veni si un vin demidulce pe masura. Busuioaca din gama Bristena este candidatul ideal intrucat gustul dulce se potriveste de minune alaturi de ananas, iar aciditatea usoara va evidentia aromele suncii. Acest vin incanta prin culoarea sa roz intens si aromele parfumate de dulceata din petale de trandafir si zmeura care sunt valorificate de gustul de capsune si zmeura.

Iubitorii de pizza cu branzeturi pot alege sa o consume alaturi de un vin Chardonnay. Aromele branzeturilor pot fi puse in valoare de un vin cu un nivel redus de aciditate. Totodata, vinul poate veni in completarea condimentelor folosite pe pizza, iar Chardonnay din gama Budureasca Premium poate fi cea mai inspirata alegere. Incanta prin culoarea sa galben pal, avand un nas intens si arome de papaya si guava ce sunt completate de note discrete de agrise. Finalul lung si cremos este perfect armonizat de gustul de fructe tropicale coapte, aciditatea proaspata si corpolenta ideala. Poti servi acest vin nu doar alaturi de pizza, ci si langa preparate din fructe de mare, peste, paste, risotto, legume sau branzeturi moi. Astfel, fie ca alegi sa servesti masa in oras, fie sa o organizezi la tine acasa, te vei bucura de libertate deplina cand vrei sa tii cont de asocierile culinare intre mancare si vin. In cadrul magazinului online al Cramei Budureasca te asteapta o gama foarte variata de vinuri de inalta calitate, inclusiv vin din Busuioaca care se potriveste alaturi de pizza si o multime de alte preparate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu