Follow Us @soratemplates

duminică, 4 august 2019

Nu vrei sa iei un credit? Alternative de finantare sunt si au eficienta mare


Poate cea mai mare temere a romanilor este cea de creditare, de indatorare catre o banca ce le va impune diverse conditii. Ce inseamna asta? Cand iei un credit, accepti si niste riscuri, ai o dobanda ce poate varia, poti sa iti pierzi locul de munca si nu mai ai de unde da banii inapoi. Creditele nu mai sunt de foarte mult timp pe lista celor care au afaceri mici, microintreprinderi, mai ales ca ne aflam intr-un context economic foarte fragil. Cum nevoia de lichiditati exista, la fel cum exista si cea de finantare cat mai eficienta pe termen lung pentru dezvoltare si diverse proiecte, patronii s-au reorientat spre alte posibilitati moderne de finantare.

De exemplu, avem leasingul, care inseamna o inchiriere de la societati de leasing a unor bunuri, evitandu-se astfel creditarile. La un leasing avem un contract de vanzare-cumparare, incheiat intre parti, producatori, societatea de leasing, ce crediteaza operatiunea de leasing, dar si un contract de locatiune, intre societatea de leasing si beneficiarii inchirierilor. In leasing se platesc rate esalonate, pe toata perioada valabilitatii contractului. La final se poate abandona contractul, se poate prelungi, se poate cumpara bunul la valori reziduale. Se obtin rapid finantari integrale ale unor investitii cand nu avem resurse financiare suficiente.
Pe langa leasing avem si factoring si servicii de factoring ca surse de finantare rapida, accesibile online. In cazul unui factoring se cumpara total sau partial de catre factor a creantelor aderentilor, inainte de scadente, cu sau fara un recurs. Daca apare refuzul de plata al debitorilor se anuleza si contractul de factoring. Lichiditatile firmelor mici si microintreprinderilor sunt imbunatatite, finantarile sunt de pana la 100%, riscurile asumate de firmele care solicita factoring sunt mai mici, deci stabilitatea economica e mai mare. La factoring castiga si firma care ofera servicii, castiga si cel care le solicita, are banii cand e mai mare nevoie de ei, scadentele nu mai sunt o problema, varfurile de plati sunt depasite mult mai usor si mai simplu.

Alaturi de factoring intalnim si scontarea, prin care o institutie, firma cu servicii specializate pune la dispozitia posesorului efectelor comerciale neajunse la scadenta sumele necesare, cu perceperea unor comisioane. Firmele care preiau efectele comerciale devin beneficiari ai uno CEC-uri, de exemplu, pana la scadenta lor. Scontarile sunt adesea o solutie pe termen scurt, atunci cand nevoia de lichiditate este una urgenta. Ideea este ca la scontari firmele ce le solicita, cu toate ca nu mai pastreaza efectele respective, isi asuma in continuarea responsabilitatea in privinta evolutiei lor pana la scadente. Riscurile de neincasare nu sunt transferabile impreuna cu titlurile generate. La scontarile efectelor de comert, daca nu apar plati, posesorul pastreaza drepturile de regres impotriva obligatilor anteriori, de exemplu girantii.

Scontarile sunt cea mai buna varianta daca ai bilete de ordin sau CEC, poti afla de aici cum poti beneficia de serviciul de scontare de la OmniCredit, online, fara nicio deplasare. In doua ore ai si banii in cont, avansaul, contravaloarea instrumentelor cu plata la termen detinute este deja a ta. Sumele standard la OmniCredit se ridica la 25.000 de lei, se incaseaza rapid biletele de ordin sau CEC-urile primite de la clienti cu termen de plata in viitor, se gireaza catre OmniCredit si se plateste totul rapid, urmand ca firma sa astepte scadenta pentru incasari.

La OmniCredit.ro, prima platforma fintech de micro finantare din Romania cu produse de factoring, de scontare si microcreditare, poti afla de aici cum poti beneficia de serviciul de scontare din cateva click-uri, din confortul canapelei tale sau al biroului. Fara documente multe, fara riscuri, fara deplasari, comunicarea e foarte buna, ai specialisti cu peste 15 ani de experienta si cele mai bune solutii de finantare fara riscuri, sigure si eficiente de fiecare data. Asistenta este personalizata, ai acces la call center si la asistent virtual, totul online si in cele mai bune conditii tehnice posibile. Acceseaza oricand site-ul oficial OmniCredit si alege metoda de finantare care ti se potriveste, in functie de situatia firmei tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu