Follow Us @soratemplates

marți, 7 decembrie 2021

Crăciunul acesta bucură-te de un city break la Praga

Praga, capitala Boemiei centrale și capitala Republicii Cehia, este un oraș clasificat ca Patrimoniu Mondial UNESCO și acesta nu este un lucru nejustificat. După ce a supraviețuit diferitelor războaie, acest oraș a reușit să păstreze intacte comori de artă și cultură și oferă vizitatorilor numeroase monumente pline de istorie. „Orașul magic”, „Orașul de aur”, „Orașul cu o sută de turnuri”, „Parisul Estului” sunt câteva dintre definițiile cel mai des folosite în presa turistică pentru a descrie acest oraș.

Dar ce să faci exact într-un city break la Praga când nu ești neapărat un pasionat de istorie?

City break în Praga? Vizitarea capitalei Cehiei este promisiunea unei călătorii înapoi în timp, într-o capitală magnifică, unde fiecare clădire, mai ales din centrul istoric, merită văzută. Planificați un city break la Praga și vedeți frumusețile arhitecturale de aici, combinând plăcerea și multiplele descoperiri ale unui oraș cu o încărcătură istorică aparte.


Praga se clasează adesea printre cele mai bune destinații de city break, iar ghidul nostru vă va ajuta să înțelegeți de ce. Capitala Cehă este plină de situri istorice și culturale, ce oferă un decor gotic splendid. Astfel, atrage oameni care caută cultură, pasionați de istorie și cupluri, precum și petreceri de grup, un amestec eclectic într-un oraș de-a dreptul fermecător.

Fie că veniți vara, fie în perioada festivităților și a piețelor de Crăciun, cu siguranță veți cădea sub farmecul său medieval. Pentru a vă face șederea senzațională, am întocmit o listă cu activitățile obligatorii pe care să le acordați prioritate într-un city break Praga.

Nimic nu poate fi mai firesc decât să începi o vizită la Praga în Piața Orașului Vechi, unul dintre locurile emblematice ale orașului. Iubitorii de artă, istorie și gastronomie vor fi încântați, înconjurați de cele mai cunoscute monumente și atracții ale Boemiei, precum remarcabilul monument Jan Hus.

De asemenea, puteți să vă bucurați de Ceasul Astronomic din Praga și să admirați casele elegante pastelate din piața mică, unde sunt organizate multe târguri. Biserica gotică a Maicii Domnului din Týn are turnuri gemene numite „Adam și Eva”. Cel mai bine este să ajungeți devreme în piață pentru a evita aglomerația.

În altă ordine de idei, Ceasul Astronomic din Praga, care bate fiecare oră, este o atracție obligatorie pe care merită să o vizitați cu prilejul unui city break în Praga. Situat pe partea de sud al Primăriei Vechi, cel mai vechi ceas astronomic funcțional din lume  și există aici din 1410. Protecția și conservarea ceasului este de o importanță capitală pentru oraș, conform legendei, dacă s-ar întâmpla ceva cu ceasul ar cădea și orașul.

Fața ceasului reprezintă soarele și luna și poziția lor pe cer. Este alcătuit din medalioane care coincid cu lunile calendarului și cu semnele astrologic, iar când bate ceasul, începe „Marșul Apostolilor”.

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu