Follow Us @soratemplates

vineri, 6 decembrie 2019

Termenele de plata mari ale factorilor se pot rezolva prin factoring

De-a lungul existentei sale, orice companie isi poate pierde echilibrul in situatii de criza. In momentul in care fluxul de numerar devine o problema, descopera finantarea prin factoring, pentru a-ti recastiga controlul asupra afacerii, indiferent care este specificul si dimensiunea ei.
Serviciul de factoring oferit de IFN-ul Omnicredit este un produs financiar care se adreseaza oricarei companii care are activitate comerciala si care aduce impreuna elemente de finantare pe termen scurt si servicii de administrare de creante, inclusive colectarea acestora si acoperirea riscului de neplata, bazat pe cesiunea de creanta.
Produsul se adreseaza tuturor celor care livreaza marfa sau presteaza servicii in baza unor contracte comerciale sau comenzi ferme, cu plata la termen. Creantele care stau la baza finantarii sunt bilete la ordin si CEC-uri care au minim 7 zile pana la scadenta. Odata ce facture a fost urcata in sistem, banii de finantare sunt transferati in cont in maxim 8 ore de la momentul in care cererea a fost aprobata, iar procesul in sine de aprobare dureaza maxim o ora pentru cererile standard de pana la 25.000 de lei. Si pentru toate afacerile sunt importante, Omnicredit nu a stabilit un plafon minim sau maxim de acordare, astfel incat tot ce ai de facut este sa incarci documentele in sistem.
Pentru a putea urca documentele in sistem pentru analiza va fi necesar crearea unui cont pe site-ul OmniCredit.ro. Totodata, pentru ca este foarte important sa cunosti toate aspectele legate de finantare, pe site se regaseste un calculator cu ajutorul caruia se poate sti care este suma de bani care va fi retinuta pentru serviciul de creditare prin factoring.
Spre deosebire de alti competitor de pe piata, institutii financiare non-bancare si banci, la Omnicredit se finanteaza pana la 100% din valoarea instrumentului, in functie de rezultatul analizei.
Termenele de incasare uzuale sunt cuprinse intre 7 si 120 de zile, dar pentru proiectele speciale sunt acceptate si termene mai mari.
Clientii care apeleaza la serviciul de factoring sunt din domenii diverse, micro-companii, antrenori aflati la inceput de drum, IMM-uri medii sau chiar companii care isi desfasoara activitatea in majoritatea sectoarelor economice. Industriile din care acestea fac parte sunt transport de marfuri, constructii, intermediari in comertul cu diverse produse, publicitate sau mici producatori.
IFN-ul Omnicredit ofera mai multe tipuri de produse de finantare pentru companii, printre care factoring, scontare si micro-creditare. Insa, Omnicredit isi doreste sa promoveze serviciile de factoring, deoarece ele sunt cele care raspund foarte bine nevoilor actuale ale categoriilor de companii, respective finantare imediata, optimizarea capitalului si managementul creantelor pentru clienti.
Din pacate, factoringul nu este un produs cunoscut si utilizat de micii antreprenori, desi este unul dintre cele mai usor de obtinut si utilizat atunci cand esti un deficit de lichiditati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu